-
butelka czerwonego wina
- 1 szklanka rumu
- 1/3 szklanki brązowego cukru
- 3 kawałki kory cynamonu
- 1 łyżeczka goździków
- 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
- skórka z 2 pomarańczy
- 5 ziaren kardamonu
- kawałek posiekanego imbiru
- kilka suszonych fig
Przygotowanie:
Podgrzej wino, nie doprowadzając do
jego zagotowania. Wsyp cukier, wymieszaj aż się rozpuści, wrzuć
wszystkie przyprawy oraz dodatki, wyłącz ogień i pozostaw pod
przykryciem na kilka godzin (lub na całą noc). Wyjmij przyprawy,
podgrzej wino, znów uważając by go nie zagotować.
Podawaj gorące.
Dzieki za przepis...wyglada super, tylko male pytanko...Kiedy dodajemy rum? Wtedy kiedy mowa o dodatkach?
OdpowiedzUsuńDokładnie tak.
Usuń